ßßß Cookit - przepis na Rolada kakaowa z malinami

Rolada kakaowa z malinami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
mąka tortowa 4 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
cukier 5 łyżek stołowych
kakao 1 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
kremówka 1 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
cukier według uznania
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
serek homogenizowany naturalny 400 gramów
żelatyna 2 łyżek deserowych
maliny 500 gramów
Wykonanie:
Ciasto: całe jajka ubić z 5 łyżkami cukru i szczyptą soli na puch, dodać maki wymieszane z proszkiem i kakao, Delikatnie łyżka połączyć. Przełożyć na dużą blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Piec ok.15 minut w 170 stopniach. Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika, usunąć ostrożnie papier i zwinąć przy pomocy ściereczki.
Krem: śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru waniliowego i soku cytrynowego. Serek posłodzić do smaku, połączyć z rozpuszczoną na ogniu żelatyną i z bitą śmietaną. Kilka łyżek kremu przełożyć do szprycy cukierniczej. maliny przebrać, kilka odłożyć do dekoracji, a resztę wymieszać z kremem. Biszkopt rozwinąć, posmarować kremem z malinami i zwinąć w roladę. Wierzch udekorować kremem i malinami.
Uwagi:
Serek homogenizowany można zastąpić serkiem mascarpone.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4523/Rolada-kakaowa-z-malinami