Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
mąka tortowa 4 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
cukier 5 łyżek stołowych
kakao 1 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
sól 1 szczyptakremówka 1 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
cukier według uznania
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
serek homogenizowany naturalny 400 gramów
żelatyna 2 łyżek deserowych
maliny 500 gramówWykonanie:Ciasto: całe
jajka ubić z 5 łyżkami
cukru i szczyptą
soli na puch, dodać
maki wymieszane z proszkiem i
kakao, Delikatnie łyżka połączyć. Przełożyć na dużą blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Piec ok.15 minut w 170 stopniach. Upieczony
biszkopt wyjąć z piekarnika, usunąć ostrożnie papier i zwinąć przy pomocy ściereczki.Krem:
śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem
cukru waniliowego i
soku cytrynowego.
Serek posłodzić do smaku, połączyć z rozpuszczoną na ogniu
żelatyną i z
bitą śmietaną. Kilka łyżek kremu przełożyć do szprycy cukierniczej.
maliny przebrać, kilka odłożyć do dekoracji, a resztę wymieszać z kremem.
Biszkopt rozwinąć, posmarować kremem z
malinami i zwinąć w roladę. Wierzch udekorować kremem i
malinami.Uwagi:
Serek homogenizowany można zastąpić
serkiem mascarpone.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: