ßßß
Składniki :4 jajka75 g mąki pszennej2 łyżki kakao400 g malin200 g cukru + 3 łyżki50 g mąki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku do pieczenia7 łyżeczek żelatyny400 g twarożku kremowego200 g kremówki2 łyżeczki cukru waniliowegosólOpis wykonania :1. Białka ubijamy z 3 łyżkami zimnej wody i szczypta soli. Następnie dodajemy 100 g cukru i żółtka. Mąkę mieszamy z proszkiem i wsypujemy do masy jajecznej, dokładnie mieszamy. Połowę ciasta przekładamy do rękawa cukierniczego, na dużej blaszce największej kwadratowej, dodawanej do piekarników układamy papier do pieczenia.2. Wyciskamy paski w odstępach 1,5 cm. Do pozostałej masy dodajemy kakao, mieszamy i wyciskamy pomiędzy jasne paseczki. Całość pieczemy 10 minut w 200 C.3. Upieczone ciasto wykładamy na ściereczkę posypana cukrem, zdejmujemy papier i zawijamy.4. Żelatynę namaczamy w niewielkiej ilości zimnej wody, rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofali.250 g malin miksujemy, następnie przecieramy przez sitko by nie było pestek. Ucieramy z serkiem i cukrem waniliowym oraz 100 g cukru.5. Śmietankę ubijamy i dodajemy do masy, delikatnie mieszamy. Niewielka ilość masy dodajemy do żelatyny, mieszamy wlewamy do masy dokładnie mieszamy ze sobą. Na końcu dodajemy do masy maliny. Całość wykładamy na roladę zawijamy i odstawiamy do lodówki na min. 3 godziny.

