ßßß Cookit - przepis na Sztuka mięsa z sosem chrzanowym

Sztuka mięsa z sosem chrzanowym

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
pręgi wołowe 1.2 kilogramów
warzywo 50 dekagramów
cebula 15 dekagramów
sól według uznania
liście laurowe 1 sztuk
pieprz według uznania
chrzan starty 5 dekagramów
maślanka 0.5 szklanek
jabłko 10 dekagramów
sok z cytryny według uznania
Wykonanie:
Mięso przygotować i ugotować jak w powyższym przepisie. Ugotowane mięso pokrajać na porcje, ułożyć w rondelku, podlać rosołem. Zagrzać, wyłożyć na ogrzany półmisek, ozdobić kilkoma kawałkami marchewki z wywaru. Podawać z dodatkiem sosu chrzanowego w sosjerce. Przygotowując sos, utarty chrzan wymieszać z maślanką i utartym na tarce z dużymi otworami jabłkiem, przyprawić do smaku solą i sokiem cytrynowym. Jako dodatek podać ziemniaki z wody (1-2 na porcję) i ogórek kwaszony.
Uwagi:
pręgi wołowe z kością, warzywa: marchew, pietruszka seler; sok cytrynowy lub zaprawa cytrynowa
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1866/Sztuka-miesa-z-sosem-chrzanowym