Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
pręgi wołowe 1.2 kilogramówwarzywo 50 dekagramów
cebula 15 dekagramów
sól według uznania
liście laurowe 1 sztuk
pieprz według uznania
chrzan starty 5 dekagramów
maślanka 0.5 szklanek
jabłko 10 dekagramów
sok z cytryny według uznaniaWykonanie:
Mięso przygotować i ugotować jak w powyższym przepisie. Ugotowane
mięso pokrajać na porcje, ułożyć w rondelku, podlać rosołem. Zagrzać, wyłożyć na ogrzany półmisek, ozdobić kilkoma kawałkami
marchewki z
wywaru. Podawać z dodatkiem
sosu chrzanowego w sosjerce. Przygotowując sos, utarty
chrzan wymieszać z
maślanką i utartym na tarce z dużymi otworami
jabłkiem, przyprawić do smaku
solą i
sokiem cytrynowym. Jako dodatek podać
ziemniaki z
wody (1-2 na porcję) i
ogórek kwaszony.Uwagi:
pręgi wołowe z kością, warzywa:
marchew,
pietruszka seler;
sok cytrynowy lub zaprawa cytrynowaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: