Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
sarnina 1 kilogramów
masło 6 dekagramów
jabłka winne 1 kilogramów
sól według uznania
pieprz według uznania
woda 0.5 szklanek
włoszczyzna bez
kapusty 1 sztuk
cebula 1 sztuk
olej 1 sztuk
ocet 1 łyżek stołowych
liście laurowe 1 sztuk
cukier 1 łyżek deserowych
pieprz ziarnisty 10 sztuk
ziele angielskie 10 sztuk
jałowiec ziarna 10 sztukWykonanie:Na 2-3 dni przed przyrządzeniem pieczeni zrobić zaprawę. zetrzeć na tarce do jarzyn warzywa, zemleć
pieprz,
ziele angielskie i
jałowiec, wszystko razem ugnieść tak, by puściło sok, dodać
olej,
cukier,
ocet i pokruszony
listek laurowy. Obłożyć tym
mięso i odstawić w chłodne miejsce. Przed przyrządzeniem wyjąć
mięso z zaprawy, osuszyć w ściereczce. W szybkowarze ; rozgrzać
masło, obrumienić na nim
sarninę, posolić i popieprzyć. Obłożyć połówkami oczyszczonych z gniazd nasiennych `
jabłek i wlać
wodę. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 40 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.Potrawy z
MięsaKomentarze:Autor:
[email protected]Data: 2010-02-13ciekaweDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: