ßßß Cookit - przepis na Sarna pieczona z jabłkami

Sarna pieczona z jabłkami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
sarnina 1 kilogramów
masło 6 dekagramów
jabłka winne 1 kilogramów
sól według uznania
pieprz według uznania
woda 0.5 szklanek
włoszczyzna bez kapusty 1 sztuk
cebula 1 sztuk
olej 1 sztuk
ocet 1 łyżek stołowych
liście laurowe 1 sztuk
cukier 1 łyżek deserowych
pieprz ziarnisty 10 sztuk
ziele angielskie 10 sztuk
jałowiec ziarna 10 sztuk
Wykonanie:
Na 2-3 dni przed przyrządzeniem pieczeni zrobić zaprawę. zetrzeć na tarce do jarzyn warzywa, zemleć pieprz, ziele angielskie i jałowiec, wszystko razem ugnieść tak, by puściło sok, dodać olej, cukier, ocet i pokruszony listek laurowy. Obłożyć tym mięso i odstawić w chłodne miejsce. Przed przyrządzeniem wyjąć mięso z zaprawy, osuszyć w ściereczce. W szybkowarze ; rozgrzać masło, obrumienić na nim sarninę, posolić i popieprzyć. Obłożyć połówkami oczyszczonych z gniazd nasiennych ` jabłek i wlać wodę. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 40 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: [email protected]
Data: 2010-02-13
ciekawe
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1636/Sarna-pieczona-z-jablkami