Wykonanie
Szybka, zdrowa i tania
sałatka do zamknięcia w słoiku na zimę.
Potem tylko otwieramy i gotowe do obiadku:)Składniki;główka
czerwonej kapusty,5
jabłek,3
cebule,
sól,Zalewa;4 łyżki
oleju,1,5 l
wody,1/2 szklanki
octu,6 łyżek
cukru,łyżka
soli,ziarenka
pieprzu,
liść laurowyWykonanie;Główkę
kapusty poszatkuj, sparz i odcedź.
Cebulę kroimy na plastry, zasypujemy
solą i odstawiamy na chwilę.
Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ja zrobiłam wszystko w robocie kuchennym. Gdy
cebula lekko zmięknie odciskamy. W garnku gotujemy składniki na zalewę. Gdy już się gotuje wkładamy
kapustę,
jabłka,
cebulę. Gotujemy na małym ogniu 5 minut. Następnie przekładamy do słoików i pasteryzujemy 3 minuty.