Wykonanie
Przepis ten dostałam od cioci :), jest wyśmienity i robię ją już od dawna i jak dla mnie jest najlepsza :)

Składniki :2 kg
papryki1 łyżeczka
oleju na każdy słoik
listek laurowy po jednym na słoik
ziele angielskie po 2 na słoik
pieprz w ziarnach po 2 na słoikZalewa :2,5 L
wody1/2 kg
cebuli2 łyżki
soli1/2 kg
cukru1/2 L
octuOpis wykonania :1.
Paprykę myjemy, osuszamy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy na 4 części. Układamy w umytych i wyparzonych słoikach.2.
Cebule kroimy w cienkie piórka, gotujemy zalewę wraz z
cebulą, aż do zagotowania. Gorącą zalewamy
paprykę, na wierzch każdego słoika wlewamy 1 łyżeczkę
oleju.3. Pasteryzujemy 15 minut w gorącej wodzie.



Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy