ßßß
Składniki :2 kg papryki1 łyżeczka oleju na każdy słoiklistek laurowy po jednym na słoikziele angielskie po 2 na słoikpieprz w ziarnach po 2 na słoikZalewa :2,5 L wody1/2 kg cebuli2 łyżki soli1/2 kg cukru1/2 L octuOpis wykonania :1. Paprykę myjemy, osuszamy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy na 4 części. Układamy w umytych i wyparzonych słoikach.2. Cebule kroimy w cienkie piórka, gotujemy zalewę wraz z cebulą, aż do zagotowania. Gorącą zalewamy paprykę, na wierzch każdego słoika wlewamy 1 łyżeczkę oleju.3. Pasteryzujemy 15 minut w gorącej wodzie.

Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy