Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
drożdże 60 gramów
cukier 120 gramów
jajka 6 sztuk
mąka 2 szklanek
olej 3/4 szklanek
miód 3/4 szklanek
przyprawa do piernika 1 porcja
soda 1 łyżek deserowych
rodzynki 100 gramów
orzechy laskowe 100 gramów
masło 70 gramów
kakao 1 łyżek stołowych
cukier 100 gramówWykonanie:
Drożdże wymieszać z
cukrem i odstawić/Żółtka ubić na puch, dodać
drożdże wymieszane z
cukrem,
olej i
miód.Ubijać. Dodać
mąkę wymieszaną z przyprawą do piernika i
sodą. Na koniec dodać ubitą pianę z
białek.Dodać
rodzynki i
orzechy wcześniej posiekane.Włożyć do przygotowanej wąskiej blaszki długiej. Piec w temperaturze 180 stopni celcjusza przez ok. 50 minut. Po ostygnięciu można polać
polewą czekoladową i udekorować
orzechami lub
migdałami. Polewa:
Masło cukier kakao i jedną łyżkę
wody rozpuścić w rondlu mieszając.Gorąca polewę wylać na piernik i udekorować.Uwagi:Smaczny.Można przekładać ulubionym np.
dżemem, powidłami.Autor: marzeniewZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: