ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone 500 gramówcebula 1 sztukkajzerka 1 sztukjajko 1 sztukpapryka czerwona 0.5 sztukpapryka żółta 0.5 sztukpapryka zielona 0.5 sztukpapryka słodka w proszku według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniabułka tarta według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Cebulę obrać, posiekać i usmażyć na złoty kolor na łyżce rozgrzanego oleju. Wymieszać z mięsem, jajkiem i bułką. Doprawić do smaku przyprawami. Papryki oczyścić, pokroić wzdłuż na paski. Mięso podzielić na 5 równych części, przekładać kolejno na oprószoną bułką tartą deskę i formować prostokątne płaty. Na każdym płacie położyć po 3 paski papryki (w różnych kolorach), ciasno zrulować i zrumienić ze wszystkich stron na gorącym tłuszczu. Podlać niewielką ilością wody lub bulionu, przykryć i dusić na małym ogniu ok.30 minut.Uwagi:Do potrawy dodajemy trójkolorowe papryki w strąku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: