Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone 500 gramów
cebula 1 sztuk
kajzerka 1 sztuk
jajko 1 sztuk
papryka czerwona 0.5 sztuk
papryka żółta 0.5 sztuk
papryka zielona 0.5 sztuk
papryka słodka w proszku według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
bułka tarta według uznania
olej według uznaniaWykonanie:
Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć.
Cebulę obrać, posiekać i usmażyć na złoty kolor na łyżce rozgrzanego
oleju. Wymieszać z
mięsem,
jajkiem i
bułką. Doprawić do smaku przyprawami.
Papryki oczyścić, pokroić wzdłuż na paski.
Mięso podzielić na 5 równych części, przekładać kolejno na oprószoną
bułką tartą deskę i formować prostokątne płaty. Na każdym płacie położyć po 3 paski
papryki (w różnych kolorach), ciasno zrulować i zrumienić ze wszystkich stron na gorącym tłuszczu. Podlać niewielką ilością
wody lub
bulionu, przykryć i dusić na małym ogniu ok.30 minut.Uwagi:Do potrawy dodajemy trójkolorowe
papryki w strąku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: