ßßß
Składniki:600 g mięsa mielonego3 jajka4 wafle1 cebulka1 czerstwa kajzerkasólpieprzsłodka paprykaulubione ziołabułka tartaolej
Sposób przygotowania:Cebulkę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju. Wystudź i dodaj do mięsa. Kajzerkę namocz, wyciśnij i również dodaj do mięsa. Dopraw solą, pieprzem i paryką. Dodaj zioła i 1 jajko. Dokładnie wymieszaj.Na jednym waflu rozsmaruj ok. 1-5 cm warstwę mięsa mielonego - dokładnie do samych brzegów. Następnie przykryj drugim waflem i lekko dociśnij. "Nadziane" wafle potnij według uznania - na kwadraty, prostokąty, trójkąty...Każdy kawałek obtocz w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na oleju, na małym ogniu do zrumienienia.