Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomieszane
mielone mięso 75 dekagramówczerstwa
kajzerka 1 sztuk
jajko 1 sztuk
cebula 2 sztukstrąk
czerwonej papryki 2 sztukstrąk
zielonej papryki 2 sztuk
papryczka chili 2 sztuk
bulion 1 szklanek
ostra papryka w proszku według uznania
olej do smażenia według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Kajzerkę namoczyć, dobrze odcisnąć.
Mięso wyrobić z
bułką i
jajkiem. Przyprawić
solą,
pieprzem i
ostrą papryką w proszku. Uformować pulpety, zrumienić na gorącym
oleju.
Paprykę oraz papryczki oczyścić, pokroić na kawałki.
Cebule obrać, posiekać. Warzywa posolić, podsmażyć na łyżce
oleju. Włożyć pulpety, podlać
bulionem. Całość dusić na małym ogniu ok. 20 minut.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: