ßßß Cookit - przepis na Pikantne klopsiki

Pikantne klopsiki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mieszane mielone mięso 75 dekagramów
czerstwa kajzerka 1 sztuk
jajko 1 sztuk
cebula 2 sztuk
strąk czerwonej papryki 2 sztuk
strąk zielonej papryki 2 sztuk
papryczka chili 2 sztuk
bulion 1 szklanek
ostra papryka w proszku według uznania
olej do smażenia według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Kajzerkę namoczyć, dobrze odcisnąć. Mięso wyrobić z bułką i jajkiem. Przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką w proszku. Uformować pulpety, zrumienić na gorącym oleju. Paprykę oraz papryczki oczyścić, pokroić na kawałki. Cebule obrać, posiekać. Warzywa posolić, podsmażyć na łyżce oleju. Włożyć pulpety, podlać bulionem. Całość dusić na małym ogniu ok. 20 minut.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6686/Pikantne-klopsiki