ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomieszane mielone mięso 75 dekagramówczerstwa kajzerka 1 sztukjajko 1 sztukcebula 2 sztukstrąk czerwonej papryki 2 sztukstrąk zielonej papryki 2 sztukpapryczka chili 2 sztukbulion 1 szklanekostra papryka w proszku według uznaniaolej do smażenia według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Kajzerkę namoczyć, dobrze odcisnąć. Mięso wyrobić z bułką i jajkiem. Przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką w proszku. Uformować pulpety, zrumienić na gorącym oleju. Paprykę oraz papryczki oczyścić, pokroić na kawałki. Cebule obrać, posiekać. Warzywa posolić, podsmażyć na łyżce oleju. Włożyć pulpety, podlać bulionem. Całość dusić na małym ogniu ok. 20 minut.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: