ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet z piersi indyka 400 gramówryż 200 gramówbrokuły 600 gramówbulion drobiowy 2,5 szklanekszafran 1 szczyptaoliwa 2,5 łyżek stołowychcebula 1 sztukpomidorki koktajlowe 6 sztukkoperek według uznaniacurry według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę. Oprószyć sola, pieprzem oraz curry i odstawić na 10 minut. Oczyszczoną cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanej w dużym rondlu oliwie, dodać mięso i krótko smażyć na dużym ogniu. Wrzucić opłukany ryz i wlać bulion, dodać szafran. Doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem 20 minut. Na 10 minut przed końcem gotowania dodać oczyszczone różyczki brokułu, a na 3 minuty przed końcem wrzucić pokrojone na połówki pomidorki. Mieszając, doprawić solą oraz pieprzem. Przed podaniem udekorować gałązkami koperku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: