Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filet z piersi indyka 400 gramów
ryż 200 gramów
brokuły 600 gramów
bulion drobiowy 2,5 szklanek
szafran 1 szczypta
oliwa 2,5 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
pomidorki koktajlowe 6 sztuk
koperek według uznania
curry według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić w kostkę. Oprószyć
sola,
pieprzem oraz
curry i odstawić na 10 minut. Oczyszczoną
cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanej w dużym rondlu
oliwie, dodać
mięso i krótko smażyć na dużym ogniu. Wrzucić opłukany ryz i wlać
bulion, dodać
szafran. Doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem 20 minut. Na 10 minut przed końcem gotowania dodać oczyszczone różyczki
brokułu, a na 3 minuty przed końcem wrzucić pokrojone na połówki
pomidorki. Mieszając, doprawić
solą oraz
pieprzem. Przed podaniem udekorować gałązkami
koperku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: