ßßß Cookit - przepis na Zupa kalafiorowa z pomidorami i ryżem

Zupa kalafiorowa z pomidorami i ryżem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
bulion drobiowo-warzywny 6 szklanek
ryż 2 łyżek stołowych
kalafior 500 gramów
pomidory 2 sztuk
cebula 1 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
sok z kiszonych ogórków 0,5 szklanek
koperek 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Do wrzącego bulionu wsypać ryż i gotować 15 minut. Umyty kalafior podzielić na małe różyczki, a obrane łodygi pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Sparzone, obrane pomidory i pokrojony miąższ bez pestek wrzucić do gotującego się ryżu. Oczyszczona cebule posiekać, lekko zrumienić na tłuszczu, oprószyć mąka, wymieszać, rozprowadzić sokiem z ogórków i przełożyć do zupy. Zupę doprawić do smaku pieprzem oraz solą, przelać do ogrzanej wazy i obficie posypać posiekanym koperkiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11163/Zupa-kalafiorowa-z-pomidorami-i-ryzem