Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
bulion drobiowo-warzywny 6 szklanek
ryż 2 łyżek stołowych
kalafior 500 gramów
pomidory 2 sztuk
cebula 1 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowychsok z
kiszonych ogórków 0,5 szklanek
koperek 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Do wrzącego
bulionu wsypać
ryż i gotować 15 minut. Umyty
kalafior podzielić na małe różyczki, a obrane łodygi pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Sparzone, obrane
pomidory i pokrojony miąższ bez pestek wrzucić do gotującego się
ryżu. Oczyszczona
cebule posiekać, lekko zrumienić na tłuszczu, oprószyć
mąka, wymieszać, rozprowadzić
sokiem z
ogórków i przełożyć do zupy. Zupę doprawić do smaku
pieprzem oraz
solą, przelać do ogrzanej wazy i obficie posypać posiekanym
koperkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: