ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobulion drobiowo-warzywny 6 szklanekryż 2 łyżek stołowychkalafior 500 gramówpomidory 2 sztukcebula 1 sztukmąka 1 łyżek stołowycholiwa 2 łyżek stołowychsok z kiszonych ogórków 0,5 szklanekkoperek 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Do wrzącego bulionu wsypać ryż i gotować 15 minut. Umyty kalafior podzielić na małe różyczki, a obrane łodygi pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Sparzone, obrane pomidory i pokrojony miąższ bez pestek wrzucić do gotującego się ryżu. Oczyszczona cebule posiekać, lekko zrumienić na tłuszczu, oprószyć mąka, wymieszać, rozprowadzić sokiem z ogórków i przełożyć do zupy. Zupę doprawić do smaku pieprzem oraz solą, przelać do ogrzanej wazy i obficie posypać posiekanym koperkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: