ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoliść laurowy 2 sztukrozmaryn 2 gałązkimusztarda z ziarnami 2 łyżek stołowychpierś kurczaka 2 sztukziemniaki 6 szklanekliście szpinaku 300 gramówoliwa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wymieszać musztardę z listkami rozmarynu i posmarować nią piersi kurczaka. Mięso odłożyć na 9 godzin do lodówki. Ugotowane ziemniaki pokroić na ćwiartki. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z 2 gałązkami rozmarynu, gdy zacznie skwierczeć, wyjąć zioła i zachować je do dekoracji. Na gorącym tłuszczu obsmażyć mięso po 3 minuty z każdej strony, przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Na tej samej oliwie podsmażyć ziemniaki (można dodać odrobinę masła i posiekany ząbek czosnku). po paru minutach na patelnię dodać oczyszczone liście szpinaku. Oprószyć sola oraz pieprzem. Mięso podawać ze szpinakiem, udekorowane gałązkami rozmarynu, cząstka cytryny i czerwona papryczką chilli.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: