ßßß
 
            
         Składniki (dla 2 osób):podwójny filet z kurczaka,kilka gałązek tymianku i rozmarynu,2 łyżki oliwy1 cytryna,sól,świeżo mielony pieprz.WYKONANIE:Otartą skórkę z cytryny mieszamy z posiekanymi listami tymianku i igiełkami rozmarynu. Cytrynę kroimy w ósemkę. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Dzielimy na dwie części. Nacinamy delikatnie mięso w 3-4 miejscach i wsuwamy mieszankę cytrynowo- ziołową. Oliwę przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie smarujemy nią filet z kurczaka. Pieczemy przez około 25 do 30 minut w piekarniku nagrzanym do około 160 stopni, polewając co jakiś czas sosem z pieczenia.Można podać z pieczonymi ziemniakami.
Składniki (dla 2 osób):podwójny filet z kurczaka,kilka gałązek tymianku i rozmarynu,2 łyżki oliwy1 cytryna,sól,świeżo mielony pieprz.WYKONANIE:Otartą skórkę z cytryny mieszamy z posiekanymi listami tymianku i igiełkami rozmarynu. Cytrynę kroimy w ósemkę. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Dzielimy na dwie części. Nacinamy delikatnie mięso w 3-4 miejscach i wsuwamy mieszankę cytrynowo- ziołową. Oliwę przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie smarujemy nią filet z kurczaka. Pieczemy przez około 25 do 30 minut w piekarniku nagrzanym do około 160 stopni, polewając co jakiś czas sosem z pieczenia.Można podać z pieczonymi ziemniakami. Smacznego!
Smacznego!