Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone 60 dekagramów
natka pietruszki 4 sztuk
oregano 4 sztuk
bazylia 4 sztuk
papryczka chili 1 sztuk
sok cytrynowy zagęszczony według uznania
olej według uznania
papryka zielona marynowana według uznania
szczypiorek 0.5 pęczek
jajko 1 sztuk
bułka tarta 6 łyżek stołowychWykonanie:Opłukać
zioła, listki oderwać od gałązek. Drobno je posiekać. Opłukać
szczypiorek, także go posiekać. Papryczkę rozkroić wzdłuż, usunąć nasionka, strączek pokroić w drobną kosteczkę. Do
mięsa mielonego dodać połowę
szczypiorku i pozostałe
zioła oraz
papryczkę chili. Dosypać 4 łyżki
bułki tartej, wbić
jajko. Dolać 2-3 łyżki
wody. Przyprawić
solą,
pieprzem i
sosem tabasco. Wyrobić jednolitą masę. Z masy formować kulki, panierować je w
bułce tartej. Na patelni rozgrzać
olej, na nim usmażyć klopsiki na złoto brązowo. Podawać z marynowaną
papryką i
ostrym sosem pomidorowym.Uwagi:po 4 gałązki
natki,
oregano i
bazyliiKuchnia MeksykańskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: