ßßß Cookit - przepis na Meksykańskie klopsiki

Meksykańskie klopsiki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso mielone 60 dekagramów
natka pietruszki 4 sztuk
oregano 4 sztuk
bazylia 4 sztuk
papryczka chili 1 sztuk
sok cytrynowy zagęszczony według uznania
olej według uznania
papryka zielona marynowana według uznania
szczypiorek 0.5 pęczek
jajko 1 sztuk
bułka tarta 6 łyżek stołowych
Wykonanie:
Opłukać zioła, listki oderwać od gałązek. Drobno je posiekać. Opłukać szczypiorek, także go posiekać. Papryczkę rozkroić wzdłuż, usunąć nasionka, strączek pokroić w drobną kosteczkę. Do mięsa mielonego dodać połowę szczypiorku i pozostałe zioła oraz papryczkę chili. Dosypać 4 łyżki bułki tartej, wbić jajko. Dolać 2-3 łyżki wody. Przyprawić solą, pieprzem i sosem tabasco. Wyrobić jednolitą masę. Z masy formować kulki, panierować je w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, na nim usmażyć klopsiki na złoto brązowo. Podawać z marynowaną papryką i ostrym sosem pomidorowym.
Uwagi:
po 4 gałązki natki, oregano i bazylii
Kuchnia Meksykańska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1914/Meksykanskie-klopsiki