ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegofilet z piersi kurczaka 4 sztukmasło 50 gramówbułka tarta 100 gramówjajka 2 sztukmąka 50 gramówzioła (bazylia natka pietr. koperek szczypio.)4 łyżek stołowychsok z cytryny 1 sztukolej do smażenia według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety przepołowić. Każdy kawałek naciąć wzdłuż, nie przecinając do końca, tak aby powstały duże płaty. Mięso lekko rozklepać tłuczkiem, nieco mocniej przy krawędziach niż w środku. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Ułożyć na desce rozbitą stroną do góry. Skropić sokiem z cytryny i posmarować cienko miękkim masłem utartym z posiekaną zieleniną. Zwinąć roladki. Cieńsze brzegi mięsa dokładnie przyklepać do powierzchni zwiniętych ruloników. Roladki obtoczyć w mące, roztrzepanych jajkach i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony, aż się lekko zrumienią. Dosmażyć na małym ogniu ok. 6 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: