Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
filet z piersi kurczaka 4 sztuk
masło 50 gramów
bułka tarta 100 gramów
jajka 2 sztuk
mąka 50 gramów
zioła (
bazylia natka pietr.
koperek szczypio.)4 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 sztuk
olej do smażenia według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety przepołowić. Każdy kawałek naciąć wzdłuż, nie przecinając do końca, tak aby powstały duże płaty.
Mięso lekko rozklepać tłuczkiem, nieco mocniej przy krawędziach niż w środku. Oprószyć z obu stron
solą i
pieprzem. Ułożyć na desce rozbitą stroną do góry. Skropić
sokiem z cytryny i posmarować cienko miękkim
masłem utartym z posiekaną
zieleniną. Zwinąć roladki. Cieńsze brzegi
mięsa dokładnie przyklepać do powierzchni zwiniętych ruloników. Roladki obtoczyć w
mące, roztrzepanych jajkach i
tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym
oleju po 3 minuty z każdej strony, aż się lekko zrumienią. Dosmażyć na małym ogniu ok. 6 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: