Kotlet z piersi kurczaka z aromatycznym masłemziołowym,Niezastąpiony w mojej kuchni, gdy brak pomysłu na niedzielny obiad.Polecam z "baby" marchewką.Składniki:500 g piersi z kurczaka100 g bardzo miękkiego masłagarść natki pietruszkigarść szczypiorkugarść bazyliisól i pieprz do smakuponadto :1 jajkobułka tartaSposób wykonania:Do masła wsypać wszystkie zioła, lekko posolić i dobrze wymieszać.Piersi z kurczaka podzielić na porcje. Cienko rozbić tłuczkiem ( pod spód i na wierzch mięsa położyć folię spożywczą ) posolić, popieprzyć z obu stron.Na wierzchu rozsmarować masłoziołowe. Delikatnie zwinąć w rulon. Opanierować w rozmąconym jajku i bułce. Podobnie postępować z każdym kotletem.Tak przygotowane devolay'e wstawić do lodówki na 30 min. Ponownie obtoczyć w jajku i bułce. Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor.Smacznego :)