Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
pierś z kurczaka 1 sztuk
jajka 1 gramów
bułka tarta według uznania
olej według uznania
bazylia 10 listkówWykonanie:
Mięso umyć i osuszyć. pokroić w plastry. Pobić tłuczkiem delikatnie. moczyć w rozbitym
jajku potem bułce tartej i kłaść na rozgrzaną patelnie. Smażyć z obu stron. podawać z pieczonymi lub gotowanymi
ziemniakami. Dekorować
bazylią.Autor: marzeniewZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaKomentarze:Autor: marzeniewData: 2009-04-29
Bułkę tartą najlepiej wykonać samemu z czerstwej
bułki. Jest smaczniejsza.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: