Wykonanie
« Powrót  
Filet z kurczakaDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
filet z kurczaka 500 gramów
jajko 1 sztuk
bułka tarta według uznania
vegeta według uznania
olej według uznaniaWykonanie:
Mięso należy przed obróbką cieplną wymyć pod bieżącą zimną
wodą, następnie usunąć chrząstki oraz tłuste kawałeczki. Panierkę należy przygotować na osobne talerzyki:
jajko z
vegetą wymieszać i przełożyć w tym
mięso, następnie obtoczyć w
bułce tartej.Smażyć na
oleju do uzyskania złocistego koloru. Podawać można z
ziemniakami, frytkami,
kaszą bądź
ryżem.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: