Wykonanie
Czas: ok. 20 minut Koszt: 20zł (4 porcje)Dziś przedstawiam przepis na
filet z kurczaka z
serem. Czasami mamy ochotę na coś konkretnego, a zarazem innego niż zwykły filet. Gdy ktoś podobnie jak ja przepada za
serem, może spróbować tego oto przepisu. Bardzo smaczny, szybki i łatwy:) Życzę smacznego:)

Skladniki:
filet z kurczaka15 dag
sera żółtegovegetajajkobułka tartaPrzygotowanie:

1. Filet delikatnie rozbijamy ( na kształt
schabowego)i posypujemy
vegetą.2. Na środek wykładamy dwa paski
żółtego sera.3. Zawijamy w roladkę.4. Zanurzamy we wcześniej roztrzepanym
jajku a następnie panierujemy w
bułce tartej.

5. Smażymy:)Najłatwiej gdy tak przygotowane roladki usmażymy w frytkownicy. Jednak gdy nie posiadamy takiego sprzętu możemy usmażyć to w głębokim tłuszczu. Wtedy rozgrzewamy tłuszcz i roladki smażymy przez 8-10 minut lub do uzyskania złotej panierki. Wyjąć na ręcznik papierowy i gotowe!:)Smacznego!!