ßßß
Składniki:1 szt filet z kurczaka,1 szklanka maślanki10 dag ser żółty (gouda),1 łyżka tymianek posiekany,1 szt jajko,do smaku vegeta,do smaku curry,1 łyżka bułka tarta,4 łyżki oliwa z oliwekFilet z kurczaka rozcinam na porcję, delikatnie ubijam i przekładam do miseczki z maślanką, odstawiam na pół godziny/godzinę do lodówki, Następnie wyjmuję mięsko z maślanki, doprawiam vegetą i curry. Ser żółty ścieram na dużych oczkach, dodaję dużą łyżkę posiekanego, świeżego tymianku i bułkę tartą. Filet panieruję w rozkłóconym jajku, serowo-ziołowej panierce i smażę na rozgrzanej oliwie, około 2-3 minut z każdej strony.I tym sposobem i "wilk syty i owca cała";)smacznego!