ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocukinia 1 sztukmiód 2 łyżek stołowycholiwa 2 łyżek stołowychcebula 1 sztuksos sojowy 1 łyżek deserowychrozmaryn 1 łyżek deserowychsok z cytryny 1 łyżek deserowychfilet z kurczaka 2 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Z umytej, osuszonej cukinii odciąć zgrubiałe końce, a resztę pociąć w niezbyt grube plastry. Oczyszczona cebule pociąć w piórka i wrzucić na rozgrzana na patelni łyżkę oliwy i zeszklić. Dołożyć plasterki cukinii i smażyć jeszcze 2 minuty na dużym ogniu.Umyte, osuszone mięso skropić sokiem cytrynowym i odstawić na 10 minut. Podsmażona cukinie i cebulę skropić sosem sojowym, dodać miód, 2 łyżki wody i rozmaryn. Dusić 10 minut na małym ogniu. Doprawić do smaku. Mięso oprószyć sola i grubo mielonym pieprzem. Na drugiej patelni rozgrzać pozostała oliwie. włożyć mięso i smażyć na zloty kolor z obu stron. Przełożyć na ogrzane talerze. Obłożyć jarzynka z cukinii. Podawać z ziemniakami z wody albo ugotowanym na sypko ryżem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: