Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cukinia 1 sztuk
miód 2 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
sos sojowy 1 łyżek deserowych
rozmaryn 1 łyżek deserowych
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
filet z kurczaka 2 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Z umytej, osuszonej
cukinii odciąć zgrubiałe końce, a resztę pociąć w niezbyt grube plastry. Oczyszczona
cebule pociąć w piórka i wrzucić na rozgrzana na patelni łyżkę
oliwy i zeszklić. Dołożyć plasterki
cukinii i smażyć jeszcze 2 minuty na dużym ogniu.Umyte, osuszone
mięso skropić
sokiem cytrynowym i odstawić na 10 minut. Podsmażona
cukinie i
cebulę skropić
sosem sojowym, dodać
miód, 2 łyżki
wody i
rozmaryn. Dusić 10 minut na małym ogniu. Doprawić do smaku.
Mięso oprószyć
sola i grubo mielonym
pieprzem. Na drugiej patelni rozgrzać pozostała
oliwie. włożyć
mięso i smażyć na zloty kolor z obu stron. Przełożyć na ogrzane talerze. Obłożyć jarzynka z
cukinii. Podawać z
ziemniakami z
wody albo ugotowanym na sypko
ryżem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: