ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegotylna część królika 1 sztukszalotki 2 sztukcebula młoda 12 sztukrozmaryn 1 sztukoliwa z oliwek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Podziel tylną część królika na drobne kawałeczki, następnie marynuj je z odrobiną oliwy z oliwek, gałązką tymianku, pęczkiem rozmarynu i lekko rozgniecionymi ząbkami czosnku. Przez ten czas podgrzej naczynie, po nagrzaniu obniż temperaturę palnika do minimum, oczyść kurki, umyj je w dużej ilości wody, następnie odsącz i rozłóż na ściereczce. Obierz młode cebulki, natnij je na krzyż do poziomu łodygi. Kawałki królika podsmaż w naczyniu z ząbkami czosnku, młodymi cebulkami i aromatycznymi ziołami. Gdy królik przyrumień! się na złoty kolor wyjmij kawałki i włóż do jednego naczynia. Zwiększ temperaturę palnika i na patelnię wrzuć kurki, obsmaż, włóż z powrotem królika, zioła, czosnek i młode cebulki, dodaj pieprz, przykryj, wyłącz palnik i gotuj w ten sposób od 5 do 7 minut, w zależności od wielkości kawałków królika. W chwili podawania potrawy wyjmij z niej zioła i posyp solą.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: