Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegotylna część
królika 1 sztuk
szalotki 2 sztuk
cebula młoda 12 sztuk
rozmaryn 1 sztuk
oliwa z oliwek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Podziel tylną część
królika na drobne kawałeczki, następnie marynuj je z odrobiną
oliwy z oliwek, gałązką
tymianku, pęczkiem
rozmarynu i lekko rozgniecionymi ząbkami
czosnku. Przez ten czas podgrzej naczynie, po nagrzaniu obniż temperaturę palnika do minimum, oczyść
kurki, umyj je w dużej ilości
wody, następnie odsącz i rozłóż na ściereczce. Obierz
młode cebulki, natnij je na krzyż do poziomu łodygi. Kawałki
królika podsmaż w naczyniu z ząbkami
czosnku, młodymi
cebulkami i aromatycznymi
ziołami. Gdy
królik przyrumień! się na złoty kolor wyjmij kawałki i włóż do jednego naczynia. Zwiększ temperaturę palnika i na patelnię wrzuć
kurki, obsmaż, włóż z powrotem
królika,
zioła,
czosnek i
młode cebulki, dodaj
pieprz, przykryj, wyłącz palnik i gotuj w ten sposób od 5 do 7 minut, w zależności od wielkości kawałków
królika. W chwili podawania potrawy wyjmij z niej
zioła i posyp
solą.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: