ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokrólik 1 sztukrozmaryn 2 gałązkipomidory 4 sztukbotwina 2 sztukoliwki czarne 100 gramówszalotki 2 sztuksól według uznaniaoliwa z oliwek według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Obierz i umyj botwinkę, pokrój wzdłuż na paski o szerokości l cm, pozostawiając listki na łodyżkach. Sparz paski przez 3 minuty w naczyniu wypełnionym wrzątkiem, następnie wystudź i dobrze odcedź. Pokryj kawałki królika oliwą z oliwek. Rozgrzej naczynie i smaż kawałki królika z każdej strony aż osiągną złoty kolor, wtedy dodaj rozmaryn, pomidory i oliwki, przykryj i gotuj przez 15 minut w niskiej temperaturze. Na innej patelni rozgrzanej podduś botwinkę i posiekaną szalotkę bez używania oliwy i masła, potem przykryj i gotuj 3 do 5 minut. Po ugotowaniu ułóż królika na środku talerza i udekoruj wokół warzywami. Dopraw do smaku świeżym pieprzem i solą. Jeżeli pomidory wydzielą zbyt dużo sosu, odlej połowę.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: