Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
udziec jagnięcy 1,5 kilogramów
pomidory 500 gramów
szalotka 200 gramów
czosnek 4 ząbki
rozmaryn 2 sztuk
tymianek 2 łyżek deserowych
oliwa 3 łyżek stołowych
wino czerwone 500 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Szalotki i
czosnek pokroić w ćwiartki.
Pomidory sparzyć i obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Poobrywać igiełki
rozmarynu od gałązek i posiekać.
Mięso natrzeć
solą,
pieprzem i
tymiankiem, zrumienić na
oliwie. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni Celsjusza.
Szalotki,
czosnek i
rozmaryn dodać do
mięsa i podsmażyć. Dodać
pomidory, doprawić
solą i
pieprzem, wlać
wino.
Udziec piec pod przykryciem ok. 60 minut, po 30 minutach odkryć. Sos z pieczenia zmiksować.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia AngielskaKuchnia AustriackaKuchnia FrancuskaKuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: