ßßß
Cookit - przepis na Duszony królik po prowansalsku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Duszony królik po prowansalsku
Składniki
Czosnek askaloński
Czosnek
Oliwki zielone
Czerwone wino
Pieprz
Sól
Ziele angielskie
Liść laurowy
Tymianek
Zioła prowansalskie
Pomidor
Oliwa z oliwek
Wykonanie
Jestem wielbicielką potraw z
królika
. To chude, smaczne
mięso
.
Królik
z
oliwkami
i
winem
smakuje genialnie.
Składniki:
królik
(pokrojony na średniej wielkości poracje)2
szalotki
2 ząbki
czosnku
oliwki zielone
(szklanka)
czerwone wino
(szklanka)
pieprz
sól
ziele angielskie
liść laurowy
tymianek
zioła prowansalskie
pomidorki
koktajlowe
oliwa
Przygotowanie:Do rondla nalejcie odrobinę
oliwy
. Podsmażecie pokrojone
szalotki
i
czosnek
. Obsmażcie
królika
. Dodajcie szklankę
wody
i szklankę
wina
. Duście na wolnym ogniu. Dodajcie pozostałe składniki (przyprawiajcie wg uznania - ja wolę bardziej aromatyczne dania, więc nie żałuję przypraw). Duście około 2 godzin.
Duszony
królik
będzie smakował prawie każdemu.
Źródło:
http://gotuje-i-zjadam.blogspot.com/2014/03/duszony-krolik-po-prowansalsku.html
Przepisy powiązane
MŁODY CZOSNEK DUSZONY W OLIWIE
MŁODY CZOSNEK DUSZONY W OLIWIE
MŁODY CZOSNEK DUSZONY W OLIWIE
MŁODY CZOSNEK DUSZONY W OLIWIE
MŁODY CZOSNEK DUSZONY W OLIWIE
Składniki powiązane (0)