Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ryż długoziarnisty 350 gramów
królik 2 kilogramów
oliwki czarne 150 gramów
cebula 3 sztuk
czosnek 3 ząbki
pomidory 4 sztuk
oliwa według uznania
bulion warzywny 1 litrów
liść laurowy 1 sztuk
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczonego
królika podzielić na małe kawałki. Sparzone, obrane
pomidory pokroić na nieduże kawałki. Oczyszczony
czosnek oraz 2
cebule posiekać i zeszklić na łyżce
oliwy. Dodać kawałki
królika i podsmażyć z każdej strony. Oprószyć
solą oraz
pieprzem i
tymiankiem. Podlać szklanką
bulionu i gotować 40 minut na małym ogniu. Wymieszać z
pomidorami i
oliwkami.Pozostałą oczyszczoną, posiekana
cebulę zeszklić w rondlu, wsypać
ryż i chwilę podprażyć, mieszając. Wlać resztę
buliony, dodać
listek laurowy i gotować 20 minut. Wyjąć listek, a
ryż dodać do
królika i wymieszać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: