ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoryż długoziarnisty 350 gramówkrólik 2 kilogramówoliwki czarne 150 gramówcebula 3 sztukczosnek 3 ząbkipomidory 4 sztukoliwa według uznaniabulion warzywny 1 litrówliść laurowy 1 sztuktymianek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczonego królika podzielić na małe kawałki. Sparzone, obrane pomidory pokroić na nieduże kawałki. Oczyszczony czosnek oraz 2 cebule posiekać i zeszklić na łyżce oliwy. Dodać kawałki królika i podsmażyć z każdej strony. Oprószyć solą oraz pieprzem i tymiankiem. Podlać szklanką bulionu i gotować 40 minut na małym ogniu. Wymieszać z pomidorami i oliwkami.Pozostałą oczyszczoną, posiekana cebulę zeszklić w rondlu, wsypać ryż i chwilę podprażyć, mieszając. Wlać resztę buliony, dodać listek laurowy i gotować 20 minut. Wyjąć listek, a ryż dodać do królika i wymieszać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: