Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kiwi 3 sztuk
mandarynki 3 sztuk
mango konserwowe 1 puszka
ananas konserwowy 1 puszka
cytryna 3 sztuk
mąka 400 gramów
masło 400 gramów
cukier 400 gramów
jajka 6 sztuk
proszek do pieczenia 3 łyżek deserowych
galaretka cytrynowa 1 sztuk
sól według uznaniaWykonanie:Z jednej sparzonej
cytryny zetrzeć skórkę, a ze wszystkich wycisnąć sok. Miękkie
masło utrzeć z 350g
cukru oraz szczypta
soli na puszysta masę. Wbijając po kolei
jajka, dodać 8 łyżek soku oraz
skórkę z cytryny. Wymieszać z przesianą
mąka, wymieszaną z proszkiem i szczyptą
soli. Ciasto przełożyć do dużej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w 175 stopniach. Po wyjęciu, gdy ciasto będzie jeszcze ciepłe, nakłuć w kilku miejscach i skropić
sokiem z cytryny.Obrane
owoce pokroić.
Galaretkę przygotować w/g przepisu na opakowaniu. Gdy lekko zastygnie rozsmarować na cieście, a na wierzchu ułożyć
owoce.Z reszty
cukru oraz
soku z cytryny i 5 łyżek
wody ugotować gęsty
syrop i gorącym polać ciasto z
owocami. Zostawić do zastygnięcia.Uwagi:
Masło można zastąpić
margaryną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: