Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
Ciasto francuskie - mrożone 2 sztuk
ser pleśniowy 200 gramów
śmietana 125 mililitrów
serek śmietankowy 250 gramów
masło 75 gramów
jajka 1 sztuk
gruszki 4 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
tymianek 1 łyżek deserowych
orzechy włoskie 100 gramów
cytryna 0,5 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Z rozmrożonych płatów ciasta wykrawać takie krążki, by można było nimi wylepić dno i boki foremek. Ciasto po nakłuwać widelcem, wstawić do gorącego piekarnika i piec, aż ciasto delikatnie się zrumieni.Miękkie
masło utrzeć mikserem, dodać pokruszony
ser pleśniowy,
jajko,
śmietanę i
ser śmietankowy. Dodać
przyprawy i utrzeć wszystko na gładki krem. Wymieszać z
orzechami, drobno posiekaną
cebulą oraz rozdrobnionym
czosnkiem.Obrane
gruszki pokroić na ósemki, usuwając gniazda nasienne i skropić
sokiem z cytryny. Upieczone tarteletki napełnić kremem
serowym, udekorować
gruszkami i zapiekać ok. 20 minut w 180 stopniach. Podawać ciepłe.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: