ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość CzegoCiasto francuskie - mrożone 2 sztukser pleśniowy 200 gramówśmietana 125 mililitrówserek śmietankowy 250 gramówmasło 75 gramówjajka 1 sztukgruszki 4 sztukcebula 1 sztukczosnek 2 ząbkitymianek 1 łyżek deserowychorzechy włoskie 100 gramówcytryna 0,5 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Z rozmrożonych płatów ciasta wykrawać takie krążki, by można było nimi wylepić dno i boki foremek. Ciasto po nakłuwać widelcem, wstawić do gorącego piekarnika i piec, aż ciasto delikatnie się zrumieni.Miękkie masło utrzeć mikserem, dodać pokruszony ser pleśniowy, jajko, śmietanę i ser śmietankowy. Dodać przyprawy i utrzeć wszystko na gładki krem. Wymieszać z orzechami, drobno posiekaną cebulą oraz rozdrobnionym czosnkiem.Obrane gruszki pokroić na ósemki, usuwając gniazda nasienne i skropić sokiem z cytryny. Upieczone tarteletki napełnić kremem serowym, udekorować gruszkami i zapiekać ok. 20 minut w 180 stopniach. Podawać ciepłe.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: