ßßß
Składniki:opakowanie ciasta francuskiego20 g masła5 jajek1 cebula100 g sera pleśniowego80g sera grana padano300 ml śmietanki 36 %sólpieprzświeży tymianekOpis wykonania:Ciasto francuskie zarabiamy by powstała kulka, następnie rozwałkowujemy i wykładamy formę tak by powstały wysokie brzegi wychodzące poza formę. Można obciążyć dno kawałkiem papieru i ceramicznymi kulkami by zbytnio nie wyrosło. Pieczemy w 200 C przez 15 minut, wyciągamy.Masło roztapiamy, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i pokrojone kurki. Ja kroje tylko duże, mniejsze pozostawiam w całości, przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy chwilkę, aż kurki nabiorą lekko brązowego koloru, studzimy.Jajka,śmietankę chwilę miksujemy dodajemy stary ser, posiekany tymianek oraz wystudzone grzyby. Delikatnie mieszamy i wylewamy na podpieczone ciasto. Wkładamy do piekarnika, pieczemy 40 minut w 180 C.


Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy