ßßß
Można przygotować z niego szybkie, wytrawne tarty z cebulą, które swoim smakiem i zapachem przypominają pyszną zupę cebulową . Aby dopełnić dzieła, wystarczy je podać z białym winem.Prawda, że to bardzo prosty, szybki, ale smaczny pomysł na przekąskę? Czy to dla Ciebie, czy to dla znajomych na karnawałowym przyjęciu.Zapraszam!Składniki:1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego w prostokątnych płatach (6 sztuk)3 duże cebulesól, pieprz, tymianekjajkoWykonanie:Płat ciasta francuskiego dokładnie smarujemy roztrzepanym jajkiem.Cebulę obieramy i kroimy w piórka, na każdym płacie układamy cebulę tak jak na zdjęciu. Ok. pół cebuli wystarczy na 1 płat ciasta.
Następnie posypujemy solą, pieprzem i obficie tymiankiem. Pieczemy wedle zaleceń na opakowaniu ciasta, aż wyrośnie i się zarumieni.Podajemy na ciepło lub zimno z białym winem.
Smacznego!