ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegofilety z mintaja 4 sztukcytryna 0,5 sztukziemniaki 400 gramówjajka 1 sztukpory 1 kilogramówbulion warzywny 0,5 litrówmasło 40 gramówmąka 30 gramówśmietana 100 gramówmusztarda z ziarenkami gorczycy 2 łyżek stołowychestragon, pęczek 0,5 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniaplasterki cytryny według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać jajko. Doprawić na pikantnie solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Umyte, osuszone filety pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny i odstawić na kilka minut. Następnie osuszyć, panierować w przygotowanej masie ziemniaczanej. Skorupkę bardzo dokładnie przycisnąć i usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.Oczyszczone pory pokroić na małe krążki i gotować 10 minut w osolonej wodzie, odcedzić. Opłukane listki estragonu, trochę odłożyć do dekoracji, a resztę posiekać. Masło rozgrzać, oprószyć mąką, zasmażyć, podlać rosołem i zagotować. Dodać śmietanę, musztardę, estragon, sól i pieprz. Dodać pory i podgrzać. Rybę, sos i plasterki cytryny przełożyć na talerze i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: