Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet z
łososia 4 sztuk
groszek konserwowy 2 puszka
wiórki kokosowe 2 łyżek stołowych
olej słonecznikowy 2 łyżek stołowych
kminek 0,25 łyżek deserowych
jogurt naturalny 4 łyżek stołowych
mięta 1 łyżek stołowych
cukier według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umytą, osuszona
rybę oprószyć
solą oraz
pieprzem i usmażyć na patelni.
Groszek osączyć. Na rozgrzanym w woku
oleju podsmażyć przez minutę nasiona
kminku, dodać
groszek, 2 łyżki
wody, szczyptę
cukru i
soli. Podgrzewać, mieszając, przez 3 minuty. Zdjąć z palnika, dodać wiórki, wymieszać.
Groszek przełozy6c do talerzy, wymieszać z listkami
mięty i
jogurtem, a na wierzchu położyć
łososia z plastrem
limonki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: