ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1 kilogramówtymianek według uznaniarozmaryn według uznaniapapryka mielona słodka według uznaniasól według uznaniapieprz mielony według uznaniaboczek wędzony 150 gramówrokpol 300 gramówpapryka ostra chili 1 sztukcebula czerwona 1 sztukczosnek 3 ząbkiolej 1 łyżek stołowychWykonanie:Umyte ziemniaki ugotować w mundurkach na półtwardo, obrać, przekroić na połówki, oprószyć tymiankiem, rozmarynem, mieloną papryka, solą i pieprzem. Wędzony boczek i rokpol pokroić w kostkę. Oczyszczoną papryczkę i cebulę posiekać. ziemniaki wymieszać z połową pokrojonego boczku i rokpola oraz z posiekana papryczką i cebulą.Naczynie do zapiekania natrzeć ząbkiem czosnku i posmarować olejem. Ziemniaki ułożyć w przygotowanym naczyniu. Wierzch zapiekanki posypać resztą rokpola i boczku. Zapiekać w piekarniku ok. 30 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: edl26Data: 2008-12-12pysznie na tej fotce wyglądaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: