Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
tymianek według uznania
rozmaryn według uznania
papryka mielona słodka według uznania
sól według uznania
pieprz mielony według uznania
boczek wędzony 150 gramówrokpol 300 gramów
papryka ostra chili 1 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
olej 1 łyżek stołowychWykonanie:Umyte
ziemniaki ugotować w mundurkach na półtwardo, obrać, przekroić na połówki, oprószyć
tymiankiem,
rozmarynem, mieloną
papryka,
solą i
pieprzem.
Wędzony boczek i rokpol pokroić w kostkę. Oczyszczoną papryczkę i
cebulę posiekać.
ziemniaki wymieszać z połową pokrojonego
boczku i rokpola oraz z posiekana papryczką i
cebulą.Naczynie do zapiekania natrzeć ząbkiem
czosnku i posmarować
olejem.
Ziemniaki ułożyć w przygotowanym naczyniu. Wierzch zapiekanki posypać resztą rokpola i
boczku. Zapiekać w piekarniku ok. 30 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: edl26Data: 2008-12-12pysznie na tej fotce wyglądaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: