ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1 kilogramówrokpol 300 gramówboczek wędzony 100 gramówcebula czerwona 1 sztukpapryczka chilli 1 sztukbulion warzywny 1 szklanekczosnek 2 ząbkiolej 1 łyżek stołowychtymianek 4 gałązkirozmaryn 4 gałązkipapryka mielona według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane małe ziemniaki ugotować w mundurkach na półtwardo. Ostudzone obrać, a większe przekroić. Oprószyć listkami tymianku i rozmarynu, solą oraz papryką mieloną. Boczek i ser pokroić w kostkę. oczyszczona cebule posiekać razem z oczyszczoną papryczką i wymieszać z ziemniakami oraz połowa pokrojonego boczku i sera. Ząbkiem czosnku natrzeć naczynie do zapiekania i posmarować olejem. Ułożyć ziemniaki i podlać bulionem. Reszta sera i boczku oraz kilkoma gałązkami ziół posypać wierzch zapiekanki. Zapiekać ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: