ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2 szklanekkakao 0,3 szklanekproszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowychsól 0,5 łyżek deserowychmasło 200 gramówcukier 0,5 szklanekjajka 1 sztukolejek waniliowy według uznaniaczekolada deserowa 150 gramóworzechy 0,5 szklanekcukier puder 1 szklanekWykonanie:Przesianą mąkę wymieszać z kakao, proszkiem oraz solą. Miękkie masło utrzeć z cukrem, dodać jajko oraz kilka kropli olejku i dobrze wymieszać. Dodawać po łyżce suche składniki, powoli miksując. Wsypać posiekana czekoladę oraz posiekane orzechy lub migdały. Gotowe ciasto wstawić na 30 minut do lodówki. Z ciasta uformować wałek i pokroić w 6 mm plasterki. Ciastka obtoczyć w cukrze pudrze i układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 9 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Oprószyć cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: