Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
kakao 0,3 szklanek
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
sól 0,5 łyżek deserowych
masło 200 gramów
cukier 0,5 szklanek
jajka 1 sztuk
olejek waniliowy według uznania
czekolada deserowa 150 gramów
orzechy 0,5 szklanek
cukier puder 1 szklanekWykonanie:Przesianą
mąkę wymieszać z
kakao, proszkiem oraz
solą. Miękkie
masło utrzeć z
cukrem, dodać
jajko oraz kilka kropli
olejku i dobrze wymieszać. Dodawać po łyżce suche składniki, powoli miksując. Wsypać posiekana
czekoladę oraz posiekane
orzechy lub
migdały. Gotowe ciasto wstawić na 30 minut do lodówki. Z ciasta uformować wałek i pokroić w 6 mm plasterki.
Ciastka obtoczyć w cukrze pudrze i układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 9 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Oprószyć
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: