SKŁADNIKI250g mąki125g masła1 jajko100g cukru pudruszczypta soliaromat waniliowyłyżeczka proszku do pieczeniaziarenka cukrowe i czekoladowe wiórki do posypaniaSPOSÓB PRZYGOTOWANIAPołączyć mąkę z zimnym masłem (poszatkować nożem lub użyć robota kuchennego )Wyłożyć tak wymieszaną mąkę z masłem i dodać resztę składników : cukier puder, jajko, szczyptę soli, aromat waniliowy, proszek do pieczenia .Uformować kulę, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na pół godziny.Po tym krótkim odpoczynku w lodówce rozwałkować ( i podsypać mąką jeśli jest taka potrzeba) na 0,5 cm grubości. Przy pomocy foremek wykroić ciasteczka o różnych, dowolnych kształtach.Ozdobić ziarenkami cukrowymi i czekoladowymi wiórkami.Piec w nagrzanym do 180° C piekarniku przez około 10-15 minutSMACZNEGO:)