ßßß Cookit - przepis na Snikers z dżemem - przekładany

Snikers z dżemem - przekładany

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 3.25 szklanek
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
soda do pieczenia 1 łyżek deserowych
cukier 2.25 szklanek
cukier waniliowy 20 gramów
margaryna 0.5 sztuk
śmietana 3 łyżek stołowych
smalec 50 gramów
dżem z czarnej porzeczki 2 sztuk
orzechy włoskie 300 gramów
białko 4 sztuk
mleko 0.5 litrów
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
masło 1 sztuk
polewa czekoladowa 1 sztuk
Wykonanie:
Wykonanie ciasta: na stolnicę przesiać mąkę, dodać sodę, proszek cukier, żółtka, margarynę, smalec i śmietanę. Wyrobić kruche ciasto i podzielić na dwie części.Rozwałkować i wyłożyć na dużą blaszkę, wyścieloną papierem do pieczenia. Nałożyć dżem , posypać posiekanymi orzechami i przykryć ubitą pianą. Tak upiec 2 placki.
Wykonanie kremu: w małej ilości mleka wymieszać mąki i wlać na resztę gotującego się mleka z cukrem.Zgotowany budyń wystudzić.Do utartego masła dodawać po 1 łyżce budyniu, cały czas ucierając.
Złożenie ciasta: placek - krem - placek - krem - polewa.
Uwagi:
Można do kremu dodać zmielone orzechy.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3378/Snikers-z-dzemem----przekladany