ßßß
Ciasto kruche I:3 szklanki mąki1 kostka margaryny1 łyżka smalcu2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia6 żółtek1/4 szklanki cukru pudru1 opakowanie cukru waniliowego2 łyżki kwaśnej śmietanySezam:15 dag ziaren sezamu2 łyżki płynnego miodu10 dag margaryny1/4 szklanki cukru pudruKokos:6 białek1/2 szklanki cukru kryształu10 dag wiórek kokosowych1 mały słoik powideł śliwkowychCiasto kruche II :20 dag mąki pszennej1/2 szklanki cukru pudru5 dag margaryny2 żółtka2 łyżki płynnego miodu1 łyżeczka sody1-2 łyżki kwaśnej śmietanyOrzechy:20 dag posiekanych orzechów włoskich10 dag margaryny1/2 szklanki cukru3 łyżki mioduMasa:3/4 litra mleka1/2 szklanki cukru1 1/2 kostki masła3 budynie kokosowe1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej10 dag wiórek kokosowychWykonanie:Ciasto kruche 1- Wszystkie składniki na ciasto zagniatam, dzielę na dwie części, rozwałkowuję i wykładam na dwie blaszki do pieczenia.Sezam- Wszystkie składniki zagotowuję, studzę i wykładam na wierzch jednego placka, wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180;C na 220-25 minut. Wyjmuję i studzę.Kokos- Białka ubijam z cukrem, dodaję wiórki i delikatnie mieszam. Drugie ciasto surowe najpierw smaruję powidłami i na wierzch wykładam ubite białka z kokosem. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180'C na 20-25 minut.Wyjmuję i studzę.Kruche ciasto 2- Z podanych składników wyrabiam kruche ciasto i wykładam na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia.Orzechy- Wszystkie składniki mieszam podgrzewając. Wykładam na ciasto miodowe i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180'C na 20-25 minut. Upieczone odstawiam by wystygło.Masa- Z mąki, budyniu, mleka i cukru gotuję budyń. Nakrywam folią spożywczą i odstawiam by całkowicie wystygł. Masło ucieram dodając po łyżce zimny budyń i wiórki kokosowe.Na spód kładę ciasto z sezamem, wykładam połową masy budyniowej, przykrywam ciastem z orzechami, wykładam pozostałą masę i całość przykrywam ciastem z kokosem. Wierzch ozdobiłam kleksami polewy czekoladowej