ßßß Cookit - przepis na Sernik krówka

Sernik krówka

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
margaryna 1.5 kostek
cukier 1.5 szklanek
jajko 8 sztuk
woda 2 łyżek stołowych
wino czerwone słodkie 2 łyżek stołowych
kakao 2 łyżek stołowych
ser biały 500 gramów
kasza manna 4 łyżek stołowych
cukier waniliowy 10 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
sok cytrynowy według uznania
Wykonanie:
Wykonanie ciasta: margarynę, cukier, kakao, wodę i wino zagotować, i wystudzić. Do zimnej masy dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem. Dobrze połączyć. Na końcu dodać pianę ubitą na sztywno i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć na dużą blachę, wyścieloną papierem do pieczenia.
Wykonanie masy serowej: margarynę utrzeć z cukrami i żółtkami, dodać przekręcony ser, kaszę manną, proszek, i dobrze utrzeć. Na końcu dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Dodać do smaku sok z cytryny.
Na ciasto wykładać, łyżką, kupkami masę serową. Piec ok.50 minut w 180 stopniach.
Uwagi:
Ciasto: mąka - 2 szklanki margaryna - 1 kostka cukier - 0,5 szklanki jajka - 4 sztuki woda - 2 łyżki słodkie czerwone wino - 2 łyżki kakao - 2 łyżki
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Wigilia
Komentarze:
Autor: Zuza
Data: 2008-12-06
A Czemu niema zdjęcia :(
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3425/Sernik-krowka