Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
masło 25 dekagramów
cukier puder 1,5 szklanek
żóltka 2 sztuk
jajka 1 sztuk
cukier waniliowy 1 torebka porcja
twarożek 0,5 kilogramów
żelatyna 3 płaskie łyżek stołowych
mleko 1 szklanek
galareki owocowe 2 sztuk
herbatniki 2 opakowania porcjaWykonanie:Do miski wrzucić 1/4
masła i utrzeć dosypując
cukier puder i
cukier waniliowy oraz po jednym
żółtku na koniec całe
jajko.Po utarciu dodać
twarożek cały czas ucierając. Na dnie tortownicy poukładać
herbatniki. rozpuścić
żelatynę w 1/2 szklanki
mleka drugą 1/2
mleka zagotować i dodać do
żelatyny. ostudzoną
żelatynę połączyć z masą
serową i wlać do tortownicy. wstawić na 2 godz do lodówki. 2
galaretki rozpuścić w 1 litrze
wody gorącej,po ostudzeniu udekorować sernik.zostawić w lodówce od całkowitego zastygnięciaUwagi:Pod
galaretkę można położyć
banany,
mandarynki lub
rodzynki.Autor: laksandraZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy z
seremKomentarze:Autor: monpol6Data: 2009-04-26Bardzo pyszne moja mama robi podobny!Autor: lukas010Data: 2009-04-18ocena 5Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: