ßßß Cookit - przepis na Sernik na zimno

Sernik na zimno

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
masło 25 dekagramów
cukier puder 1,5 szklanek
żóltka 2 sztuk
jajka 1 sztuk
cukier waniliowy 1 torebka porcja
twarożek 0,5 kilogramów
żelatyna 3 płaskie łyżek stołowych
mleko 1 szklanek
galareki owocowe 2 sztuk
herbatniki 2 opakowania porcja
Wykonanie:
Do miski wrzucić 1/4 masła i utrzeć dosypując cukier puder i cukier waniliowy oraz po jednym żółtku na koniec całe jajko.Po utarciu dodać twarożek cały czas ucierając. Na dnie tortownicy poukładać herbatniki. rozpuścić żelatynę w 1/2 szklanki mleka drugą 1/2 mleka zagotować i dodać do żelatyny. ostudzoną żelatynę połączyć z masą serową i wlać do tortownicy. wstawić na 2 godz do lodówki. 2 galaretki rozpuścić w 1 litrze wody gorącej,po ostudzeniu udekorować sernik.zostawić w lodówce od całkowitego zastygnięcia
Uwagi:
Pod galaretkę można położyć banany, mandarynki lub rodzynki.
Autor: laksandra
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Potrawy z serem
Komentarze:
Autor: monpol6
Data: 2009-04-26
Bardzo pyszne moja mama robi podobny!
Autor: lukas010
Data: 2009-04-18
ocena 5
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7599/Sernik-na-zimno