ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokura 1 sztukmarchewka 100 gramówcebula 100 gramówseler naciowy 4 łodygaczosnek 3 ząbkiziemniaki 3 sztukpomidory 2 gramówmakaron drobny 300 gramówpapryka mielona słodka według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniazielenina według uznaniaolej 50 gramówWykonanie:Opłukaną, podzieloną na porcje kurę zalać 3 litrami zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia, usunąć zebrana na powierzchni pianę i zmniejszyć ogień, tak by wywar tylko"mrugał". Oczyszczoną cebulę i czosnek drobno posiekać. Oczyszczona marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i podsmażyć na oleju razem z cebulą, aż nabiorą delikatnego, złocistego koloru. Przełożyć je do garnka z gotującym się wywarem. Oczyszczone łodygi selera i ziemniaki pokroić w niewielkie kawałki i dodać do zupy. Gotować na małym ogniu jeszcze ok. 1,5-2 godzin. Pod koniec gotowania, dodać makaron, pokrojone w kostkę pomidory bez skórki. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem oraz słodka papryką. Gotować, aż makaron i pomidory będą miękkie. Wyłączyć ogień i wrzucić do zupy posiekany czosnek i zieleninę, wymieszać.Do każdego talerza nałożyć porcję mięsa z kury i zalać gorącą zupą.Uwagi:Kurę można zastąpić kurczakiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: