« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomatiasy w oleju 4 sztukjabłko 1 łyżek deserowychcebula 1 sztukpapryka zółta 0,5 sztukkorniszony 2 sztukjajka ugotowane 4 sztukpomidorki koktajlowe 8 sztukgroszek w puszce 0,5 sztukmajonez 3 łyżek stołowychśmietana kwaśna 3 łyżek stołowychnatka pietruszki według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniasok z cytryny według uznaniaWykonanie:Śledzie przekroić wzdłuż na pół. Oczyszczoną cebule, jabłko, paprykę i korniszony pokroić na paski, jajka na plasterki. Śmietanę wymieszać z majonezem. Filety złożyć na pół wkładając do środka część przygotowanych składników. Na pół misek wsypać osączony groszek, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Na warstwie groszku ułożyć przygotowane matiasy. Przykryć warstwą majonezu ze śmietana i obłożyć reszta składników. Udekorować przekrojonymi pomidorkami i natką pietruszki. Odstawić na 1h.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: