ßßß Cookit - przepis na Śledzie po pomorsku

Śledzie po pomorsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
matiasy w oleju 4 sztuk
jabłko 1 łyżek deserowych
cebula 1 sztuk
papryka zółta 0,5 sztuk
korniszony 2 sztuk
jajka ugotowane 4 sztuk
pomidorki koktajlowe 8 sztuk
groszek w puszce 0,5 sztuk
majonez 3 łyżek stołowych
śmietana kwaśna 3 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
sok z cytryny według uznania
Wykonanie:
Śledzie przekroić wzdłuż na pół. Oczyszczoną cebule, jabłko, paprykę i korniszony pokroić na paski, jajka na plasterki. Śmietanę wymieszać z majonezem. Filety złożyć na pół wkładając do środka część przygotowanych składników. Na pół misek wsypać osączony groszek, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Na warstwie groszku ułożyć przygotowane matiasy. Przykryć warstwą majonezu ze śmietana i obłożyć reszta składników. Udekorować przekrojonymi pomidorkami i natką pietruszki. Odstawić na 1h.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4631/Sledzie-po-pomorsku