ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 5 sztukmatiasy 350 gramówpieprz 0,5 łyżek deserowychcebula 1 sztukpomidor 1 sztukkorniszony 3 sztukkapary 1 łyżek stołowychjajka 2 sztukmajonez 3 łyżek stołowychjogurt naturalny 2 łyżek stołowychkoperek 2 łyżek stołowychcukier 1 szczyptasok z cytryny według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Uwagi:Umyte, osuszone filety pokroić w kostkę, oprószyć grubo zmielonym pieprzem i odstawić na godzinę. Z ugotowanych w mundurkach ziemniaków ściągnąć skórkę, a miąższ pokroić na kawałki. Pomidory umyć, usunąć pestki oraz łykowate środki, a resztę pokroić na małe cząstki. oczyszczona cebule posiekać, a kapary przepłukać na sicie i osączyć. Ugotowane na twardo jajka obrać, białka pokroić w gruba kostkę, a żółtka posiekać. Majonez wymieszać z jogurtem i posiekanym koperkiem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i cukrem, ew. sokiem z cytryny. W salaterce ułożyć warstwami składniki sałatki, polać sosem i delikatnie wymieszać, posypać posiekanymi żółtkami oraz pieprzem, przykryć i na 1,5 godziny wstawić do lodówki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z RybSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: