Wykonanie
« Powrót  Opis:
Jogurt można zastąpić
śmietaną.

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 5 sztuk
matiasy 350 gramów
pieprz 0,5 łyżek deserowych
cebula 1 sztuk
pomidor 1 sztuk
korniszony 3 sztuk
kapary 1 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
majonez 3 łyżek stołowych
jogurt naturalny 2 łyżek stołowych
koperek 2 łyżek stołowych
cukier 1 szczypta
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Uwagi:Umyte, osuszone filety pokroić w kostkę, oprószyć grubo zmielonym
pieprzem i odstawić na godzinę. Z ugotowanych w mundurkach
ziemniaków ściągnąć skórkę, a miąższ pokroić na kawałki.
Pomidory umyć, usunąć pestki oraz łykowate środki, a resztę pokroić na małe cząstki. oczyszczona
cebule posiekać, a
kapary przepłukać na sicie i osączyć. Ugotowane na twardo
jajka obrać,
białka pokroić w gruba kostkę, a
żółtka posiekać.
Majonez wymieszać z
jogurtem i posiekanym
koperkiem, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i
cukrem, ew.
sokiem z cytryny. W salaterce ułożyć warstwami składniki sałatki, polać sosem i delikatnie wymieszać, posypać posiekanymi
żółtkami oraz
pieprzem, przykryć i na 1,5 godziny wstawić do lodówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z RybSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: