ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoryż 150 gramówmarchewka 300 gramówdymka, peczek 1 sztukcebula 2 sztukkukurydza miniaturowa, puszka 1 sztukpierś z indyka 700 gramówimbir świeży posiekany 20 gramówpapryczki chili 2 sztukolej 1 łyżek stołowychbulion 100 mililitrówmleko kokosowe 400 mililitrówcurry 1 łyżek stołowychorzeszki ziemne niesolone, posiekane 50 gramówsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:W rondlu zagotować 450 ml osolonej wody. Do wrzątku wsypać ryż i gotować 0k. 20 minut na średnim ogniu.Oczyszczone marchewki pokroić w półplasterki, a oczyszczone dymki w cienkie krążki. Kolbki kukurydzy osączyć i przekroić wzdłuż na połówki. Oczyszczoną cebulę drobno posiekać. Umyte, osuszone mięso pokroić w małą kostkę o boku ok. 3 cm. Oczyszczone papryczki drobniutko pokroić.Mięso podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju, mieszając przyprawić solą i pieprzem. Dodać marchewki, cebulę, kukurydzę i dymki. Smażyć 3 minuty mieszając. Wlać bulion(może być z kostki) i mleko kokosowe, dodać cyrry, imbir i chili, gotować jeszcze 4 minuty.Gotowe danie podawać z ryżem wymieszanym z orzeszkami ziemnymi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: