Wykonanie
Przepyszna, szybka zupa, która jest idealna na chłodniejsze dni. Zupa jest przepyszna, gęsta i mocno rozgrzewa. Posiada też fantastyczny, żółty kolor.
Do przygotowania zupy potrzebujemy:- 5
marchewek- kawałek
imbiru- 1
cebulę- 1
mleko kokosowe- 2 małe
pomarańcze- ok 200g
mięsa z indyka/kurczaka-
sól,
pieprzW garnku rozgrzać tłuszcz i n a wolnym ogniu podsmażyć
cebulę z
imbirem. W tym czasie obrać i pokroić
marchewki oraz
pomarańcze - wrzucić na patelnię i
daje podsmażać. Gdy całość będzie zarumieniona wlać
mleko kokosowe.
Mięso pokroić w kawałki i dorzucić do zupy. Gotować do miękkości około 20-30 minut. Całość zmiksować do gładkiej konsystencji i doprawić do smaku.Podawać gorącą w bulionówkach, posypaną obficie
pietruszką i odrobina
płatków chilli.