ßßß
 
            
         Masło rozpuszczamy w garnku razem z oliwą. Cebulę obieramy i kroimy w pióra, następnie podsmażamy na maśle. Dodajemy umyte i obrane marchewki. Zalewamy woda i gotujemy 30 min. Po tym czasie dodajemy obrany i pokrojony korzeń imbiru. Gotujemy kolejne 30 min. Dodajemy sok wyciśnięty z jednej pomarańczy. Drugą pomarańczę sparzamy, kroimy w cząstki (razem ze skórką) i dodajemy do zupy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Miksujemy na gładki krem.
Masło rozpuszczamy w garnku razem z oliwą. Cebulę obieramy i kroimy w pióra, następnie podsmażamy na maśle. Dodajemy umyte i obrane marchewki. Zalewamy woda i gotujemy 30 min. Po tym czasie dodajemy obrany i pokrojony korzeń imbiru. Gotujemy kolejne 30 min. Dodajemy sok wyciśnięty z jednej pomarańczy. Drugą pomarańczę sparzamy, kroimy w cząstki (razem ze skórką) i dodajemy do zupy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Miksujemy na gładki krem.