Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomiąższ dyni 500 gramów
cebula 1 sztuk
marchewka 2 sztuk
bulion warzywny 800 mililitrówsok z
pomarańczy 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
imbir świeży - kawałek 1 sztuk
mleczko kokosowe 150 mililitrów
oliwa 2 łyżek stołowych
kolendra 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebulę oraz
marchewki pokroić w kostkę, a
imbir drobno posiekać. Na rozgrzanej w garnku
oliwie zeszklić
cebule, dodać pokrojony w kostkę miąższ dyni,
masło,
marchewkę, część
imbiru i 2 łyżki soku z
pomarańczy. Smażyć 6 minut, zalać
bulionem, przykryć i gotować jeszcze 15 minut. Zdjąć z ognia, dodać pozostały
imbir, sok z
pomarańczy oraz
mleczko kokosowe i zmiksować. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem i wymieszać. Gotować jeszcze 4 minuty na małym ogniu, a przed podaniem posypać posiekana
kolendrą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: