Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 800 gramów
marchewka 400 gramów
cebula 4 sztuk
czosnek 4 ząbki
szpinak mrożony 800 gramów
masło 4 łyżek stołowych
śmietana 150 gramów
jajka 4 sztukżółty tarty
ser 8 łyżek stołowychziarno
sezamu 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki i
marchewkę pokroić w plasterki.
Marchewkę włożyć do osolonego wrzątku i gotować 5 minut na małym ogniu. Oczyszczoną
cebulę i
czosnek drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym
maśle, włożyć
szpinak i dusić minutę na małym ogniu, mieszając doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.
Ziemniaki,
szpinak i
marchewki przełożyć do natłuszczonej żaroodpornej formy.
Śmietanę wymieszać z
jajkami, przyprawić
solą oraz
pieprzem, i polać zapiekankę, posypać tartym
serem i ziarenkami
sezamu. Piec 30 minut w 200 stopniach. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: