Wykonanie

Faszerowane
pieczarki to proste danie, które można modyfikować, bo można je nadziewać ulubionymi składnikami. Na pewno posmakują Waszym gościom! Wyśmienita przekąska, która może być super początkiem każdego garden party.
Składniki:
20 większych
pieczarekopakowanie
mrożonego szpinaku ale nie bardzo rozdrobionego
3
jaja4 ząbki
czosnkuśmietana 30 procent
kilkanaście pokrojonych kostek
sera typu
fetamasło do smażenia
sól pieprzPrzygotowanie:
Wyłamać z kapeluszy trzony i ściągnąć z nich skórkę. Na pateni rozgrzać
masło i wrzucić
szpinak, smażyć aż
woda odparuje.
Dolać
śmietanę,
szpinak zmieni kolor na aksamitnie biały. Trochę zredukować
smietanę i wbić
jajka, mieszać intansywnie aż
jaja sie zetną. Dodać
fetę,
sól,
pieprz do smaku. Poczekać az farsz przestygnie i nałożyc go na odwrócone kapelusze . Rozgrzać grilla do około 200 stopni. Wyłożyć na ruszt
pieczarki grillowac ok 20 minut.