ßßß
Faszerowane pieczarki to proste danie, które można modyfikować, bo można je nadziewać ulubionymi składnikami. Na pewno posmakują Waszym gościom! Wyśmienita przekąska, która może być super początkiem każdego garden party.Składniki:20 większych pieczarekopakowanie mrożonego szpinaku ale nie bardzo rozdrobionego3 jaja4 ząbki czosnkuśmietana 30 procentkilkanaście pokrojonych kostek sera typu fetamasło do smażeniasól pieprzPrzygotowanie:Wyłamać z kapeluszy trzony i ściągnąć z nich skórkę. Na pateni rozgrzać masło i wrzucić szpinak, smażyć aż woda odparuje.Dolać śmietanę, szpinak zmieni kolor na aksamitnie biały. Trochę zredukować smietanę i wbić jajka, mieszać intansywnie aż jaja sie zetną. Dodać fetę, sól, pieprz do smaku. Poczekać az farsz przestygnie i nałożyc go na odwrócone kapelusze . Rozgrzać grilla do około 200 stopni. Wyłożyć na ruszt pieczarki grillowac ok 20 minut.